Endret: 8 nov 2014     Opprettet: 12 okt 2014

HUSK BEBOERS VEDLIKEHOLDSANSVAR AVLØP I EGEN BOLIG (Se også vedlikeholdsperm under div.praktisk info)

Styret får fra tid til annen henvendelse fra beboere som opplever problemer med avløp i egen bolig. Av den grunn så gå minner vi igjen på vedlikehold av egne avløp.

Ikke alle er klar over viktigheten ved å rense egne sluk, slik at det ikke etableres propper i systemet. Dette kan bli svært kostbart da vannet kan trekke inn i betong og etasjeskillere. Dette er ikke en skade som utelukkende dekkes av bygningsforsikringen, samt at dette faller inn under beboers eget vedlikeholds ansvar.

Det anbefales og lese artikkel som er vedlagt i link.

http://www.klikk.no/bolig/rengjoring/article831496.ece

Borettslaget advarer, til tross for at artikkelen sier noe annet, å bruke plumbo som avløpsåpner. Dette begrunner vi med at vi har opplevd feil bruk av plumbo kan lage større skader enn hva som er hensikten.

HUSK - RØRENE PÅ BALKONGEN SKAL IKKE ÅPNES MED NOEN SOM HELST FORM FOR KJEMISK AVLØPSÅPNER.

Til bad, kjøkken og andre avløp så anbefaler vi flytende produkt, eksempel MUDIN som kan få kjøpt hos jernvarehanlere og på store kjøpesentre som for eksempel OBS på Løren. Dette tar avfallsrester godt og er skånsomt for rørene, men man må først huske og rense avløp for hår, slik som i sluket.

Det er også viktig at avløpsrøret for vaskemaskin også kan tette seg og lage store skader i nedenforliggende leilighet.

Det planlegges å lage et eget vedlikeholds hefte, og dette vil bli lagt ut så fort vi har dette ferdig. Inntil da, så send gjerne en e-post til styret@lillebergbrl.no så besvarer vi de spørsmål du måtte ha.

SÅ EN LITEN/STOR BØNN NÅ FØR FÅRIKÅL OG JULEMIDDAG SESONGEN

Ikke slå ut fettet fra fårikål, ribbe eller annet i sluket. Dette kan størkne og lage store skader i avløpet. Vent til fettet har størknet og kast så dette i matavfall - grønne poser. Først da kan du skylle panne/stekebrett med varmt vann som du lar renne slik at rester blir godt skylt ned i systemet.

Takk for hjelpen.